РЗИ-Варна Форуми РЗИ-Варна
Форум за мнения, препоръки, оплаквания и информация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 
Весела Коледа!

Съмнения за ЦДГ Мир №42

 
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    РЗИ-Варна Форуми -> ОПЛАКВАНИЯ, НАРУШЕНИЯ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Жизел
Гост


Регистриран на: 21 May 2013
Мнения: 3
Местожителство: България

МнениеПуснато на: Tue May 21, 2013 11:18 am    Заглавие: Съмнения за ЦДГ Мир №42 Отговорете с цитат

Здравейте,
Аз съм една от възмутените майки на децата от ЦДГ №42 "Мир"-(къщата),и се обръщам към вас с молба за съдействие! Имам пълни основания да смятам че в помещението има наличие на бактерия или алерген(мухъл;влага)опасни за здравето на децата ни. Миризмата в сградата е ужасна! От повече от половин година детето ми се сблъсква с едни и същи заболявания и симптоми на всеки 4-ти ден от посещението си в това заведение. Медицинските лица които уж трябва да следят за наличието на болни деца учудващо защо никога не са си по местата сутрин! Да не говорим че броя на децата пребиваващи в това малко помещение е повече от допустимия на кв.м и в момента са смесени 1-ва и 2-ра група, тъй като втория етаж на сградата е затворен за ремонт който така и не се извършва поради липса на средства. Леглата в спалното помещение не се ползват строго индивидулано както е по изискване(всеки спи там където е свободно) и са стари пропити от миризма на опикани и изгнили дюшеци а някои от децата са принудени да спят на сгъваеми изкривени легла,допълнително прибавени в стаята!Разбирам проблема с дефицита на места в детските градини но става въпрос за нашите деца ,бъдещето на страната ни които са принудени да прекарват по голямата част от времето си в такава нездрваословна среда !Моля да бъде извършена проверка за:
1)наличие на бактерия и алерген
2) на допустимия брой деца за капацитета на това помещение на първия етаж
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Жизел
Гост


Регистриран на: 21 May 2013
Мнения: 3
Местожителство: България

МнениеПуснато на: Fri May 31, 2013 10:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Минаха 10 дни от както писах за съдействие и все още нищо!Няма ли кой да обърне внимание на това което се случва в тази детска градина?На всичкото отгоре са приети още деца които незнам къде ще ги слагат тъй като и място за легла вече няма.Можи би разчитат винаги на това че все някой ще отсъства .До кога ще продължава това безобразие!?Моля за пореден път, да се извършат необходимите проверки за които съм писала :Наличие на бактерии и алергени(с какви препарати се почиства,мухъл и влага) и броя на децата които са в помещението!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
popova
Модератор


Регистриран на: 13 Aug 2009
Мнения: 323
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Tue Jun 04, 2013 9:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Във връзка с Ваше съобщение, получено във форума на РЗИ - Варна, относно лоши условия за отглеждане на децата от ЦДГ № 42 „Мир”, гр. Варна, ул. „Никола Михайловски”, № 6, Ви уведомяваме, че при извършените проверки на 23.05.2013 г. и 28.05.2013г. в горецитирания обект, служители на РЗИ - Варна констатираха следното:
За нуждите на ЦДГ № 42 „Мир” се ползва самостоятелна основна сграда с адрес: гр. Варна, ул. „Никола Михайловски” № 6 и помещения в блокове на съседни улици, както следва: гр. Варна, ул. „Никола Михайловски” № 1, ул. „Тодор Икономов”, № 26, бл. 6, ул. „Тодор Икономов”, № 36 и бул. Княз Борис І” № 109, бл. 4. В основната сграда на детското заведение на І етаж са настанени деца от втора градинска група /деца от І и ІІ възрастова група/. Вторият етаж е затворен и не се ползва, поради предстоящи ремонтни дейности. При извършената проверка на всички помещения в основната сграда не се установи наличие на мухъл. Извършва се проветряване на помещенията, почистване и дезинфекция на повърхностите при отсъствието на децата от тях.
Във втора градинска група са записани 33 деца по списъчен състав, като 4 деца са от І възрастова група. Обособени са всички необходими помещения за нормалното функциониране на групата. Капацитетът на децата, посещаващи групата е 23, при обща площ на спалня и занималня – 92 м2. Средномесечната посещаемост във втора група по представените сведения за посещаемостта на децата по групи от ЦДГ № 42 „Мир”, за периода от месец януари до месец април 2013 г. е 23 деца. В момента на проверките присъстват 23 деца.
При проверките се констатира, че в спалното помещение са разположени 30 броя легла - 27 стационарни и 3 броя сгъваеми. Същите са със здрави конструкции. Ползваните дюшеци и чаршафи са чисти, сухи, без петна и без миризма. При проверките се установи, че е създадена организация всяко дете да ползва само определеното за него легло. Върху леглата на децата, които отсъстват са поставени личните им спални облекла. Присъстващите за деня деца ползват стационарните и сгъваеми легла, независимо, че не всички стационарни легла са заети.
В ЦДГ № 42 „Мир” функционира здравен кабинет, разположен в основната сграда с адрес: гр. Варна, ул. „Никола Михайловски”, № 6. Осигурено е ежедневно наблюдение на здравословното състояние на децата от детското заведение от медицинска сестра с работно време от 7:30 часа до 16:00 часа от понеделник до петък. Градината се посещава от лекар в понеделник, сряда и петък от 8 до 10 часа. Сутрешният филтър в отделните групи се извършва по график, обявен и поставен на видно място във всяка група. След приключване на филтъра в определената за деня група, медицинската сестра извършва наблюдение на децата и във всички останали групи. Организацията на работното време на медицинския персонал, обслужващ детското заведение е от компетентността на работодателя – Община Варна, дирекция „Социални дейности и здравно развитие”. При проверките се установи , че няма приети болни деца или такива, нуждаещи се от медикаментозно лечение. Прием на медикаменти се допуска само за деца с хронични неинфекциозни заболявания – астма, захарен диабет, според дадените назначения в медицински документ. През 2013 г. няма регистрирани случаи на остри заразни заболявания във втора група.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Жизел
Гост


Регистриран на: 21 May 2013
Мнения: 3
Местожителство: България

МнениеПуснато на: Tue Jun 04, 2013 12:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на служителите на РЗИ-Варна за извършената проверка! Относно почистването и използваните препарати не съм компетентна за това приемам че е така макар и да не сте упоменали дали тези препарати са позволени за ползване, НО децата които посещават градината на ден категорично заявявам че са много повече от бройката която сте цитирали. Какво означава средна посещаемост за периода от месец януари до месец април 2013 г. е 23 деца!?Нормите установени за детските заведения за средна посещаемост ли са приети?! Че то може в такъв случей един ден да са 20 деца друг ден да са 30 ,нали така излиза щом е средно!? В тази градина в тази група присъстват ежедневно много повече деца от 23 НОРМА! .Сигурна съм в това което казвам защото моето дете посещава тази група и там винаги са били повече! Нали сутрин виждам колко са насядали по масите за закуска! Та нали уж има определен капацитет как може в такъв случей да се приемат повече(33 по списък) от нормата?!. Искам да попитам ако се случи така че всички 33 деца са налични в базата при допустим брой 23 на площ от 92 м2 тогава какво става!? Или както писах се надяват на това че повечето ще отсъстват или ще ги взимат на обед и няма да остават за следобеден сън!? А леглата абсолютно не се ползват строго индивидуално или може би изключения правят само тези които винаги са присъстващи. Моето дете няма защото често отсъства и когато остава за сън спи там където е свободно! За мен повечето от констатираните данни по време на проверките не са реални!
Жалко за децата ни!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
popova
Модератор


Регистриран на: 13 Aug 2009
Мнения: 323
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Wed Jun 26, 2013 9:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Във връзка с Ваше съобщение относно препаратите, които се ползват в Целодневна детска градина № 42 „Мир”, гр. Варна, ул. „Никола Михайловски”, № 6 и повишения брой на децата, които посещават детското заведение, Ви уведомяваме, че при извършената проверка на 14.06.2013 г. в горецитирания обект, служители на РЗИ - Варна констатираха следното:
За поддържане на дезинфекционния режим в Целодневна детска градина № 42 „Мир” се ползват разрешени от Министерство на здравеопазването биоциди, както следва:
•„Клодан Д”, произведен от MAREVA – Франция, с вносител: „ЗП” ЕООД – гр. София, ул. „Дунав” 73, с Разрешение № 0607-1/2008 г. и срок на годност до 10.2014 г.;
• „Zhivasept” – гел , дезинфекциращ препарат за ръце , в опаковка от 500 ml, произведен от „Живас” ООД – гр. София, бул. „Асен Йорданов” № 14, с Разрешение № 0056-4/2011 г. и срок на годност до 01.2015 г.;
•„HMI SCRUB AL” – дезинфектант за ръце и кожа в опаковка по 30 ml, произведен от „Хигиенно – медицинска индустрия” ЕООД – гр. Велико Търново, ул. „Н. Габровски” № 31 а , ПК 369, с Разрешение № 0116-2/15.11.2006 г. и срок на годност до 05.07.2014 г..
Детското заведение разполага и със стерилизатор, който е в техническа изправност и се използва по предназначение - конкретно за стерилизация на съдовете за храна.
В основната сградата на Целодневна детска градина № 42 „Мир”, гр. Варна, ул. „Никола Михайловски”, № 6 са настанени деца от втора градинска група /деца от І и ІІ възрастова група. Обособени са всички необходими помещения за нормалното функциониране на групата, като общата площ на спалня и занималня е 92 м2. При извършената проверка на 14.06.2013 г. присъстват 22 деца. Създадена е организация всяко дете да ползва определеното за него легло, върху което е поставено личното му спално облекло.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    РЗИ-Варна Форуми -> ОПЛАКВАНИЯ, НАРУШЕНИЯ Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Можете да гласувате в анкетиPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov